Novembre 2020. El Temps per dos finestres

Després de força temps “desconnectat”, ara, sense cap gana ni il·lusió amb els “temps “ que estem passant ni amb els que jo veig venidors, sols un petit incís amb el que pertoca del seu recull i observació, per un costat el mensual dels nous “timelapses” del mes passat i per l’altre de la nova estació adquirida, cansat dels mals funcionaments de la que en teoria deuria ser millor, però malauradament en el que si que destaca és amb el seu preu molt superior, de ella i dels seus recanvis.

Dins del món de les estacions meteorològiques de aficionats a la meteorologia, les Davis tenen la seva “reputació”.
La primera, tot sigui dit que va prestar “servei” 12 anys i sense cap problema. Es podia dir que la vaig canviar per considerar que ja li tocava i una altra de nova podria donar unes mesures més precises.

De entrada, la nova, ja vaig tenir problemes amb les mesures del pluviòmetre, es podia dir que em vaig tenir que buscar un pluviòmetre “manual” per ajustar-la. Després, de quan en quan, sense haver aclarit encara el per què, em perd la cobertura i la consola deixa de rebre el senyals del “ISS”, el sensors exteriors.
A més, ja fa un temps em va deixar de funcionar el anemòmetre, al final canviar el conjunt veleta-anemòmetre.
I ara del mes de juny que me estic “barallant” amb la veleta. Al final tindria que tornar a canviar un altre cop el mateix, el conjunt veleta-anemòmetre.

Com particularment considero més important el anemòmetre i resto importància a la direcció, mantenint l’estació, he decidit que amb el que val aquest conjunt i un poc més, buscar una estació nova.

Aquesta ja veure com funcionarà. En sensors i mesures és molt superior, ara falta veure la “precisió”.
De entrada, ja porta el sensor de radiació solar i de UV. A més li he afegit un captador de partícules PM 2,5, un contaminant de pol·lució de l’aire i un sensor de llamps, en principi capta el llamp i la distancia, en un radi de 40kms.

I un altra “característica” de l’estació és que capta la velocitat i la direcció del vent per “ultrasons”, no té parts “mecàniques”. En teoria tindria que ser més precís i fiable.

Ara, si tot l’anterior funciones amb “precisió”, serien “duros a pesseta”. Els que hi ha bons de cada cosa es podia que son a milers de euros.

Per qui és i com els diuen, ja veurem el resultat. De moment estan les dos juntes al mateix “pal”, esperem que no es “barallin”, la comparació podrà ser per exactitud, faltarà saber quina és la bona.

Ara la segona part és el programari  i com “adaptar-lo”.

– MeteoLaSenia II

Amb el programari adaptatiu weewx-weather34

MeteoLaSenia IIa
MeteoLaSenia IIa

I amb el “skin” propi WeeWX

MeteolaSenia IIb
MeteolaSenia IIb

– I el Temps de novembre per dos finestres

TimeLapse càmera web Nord
TimeLapse càmera web Nord
TimeLapse càmera web Sud
TimeLapse càmera web Sud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.